Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Blokada vs Vitameda (1:3)

Po permainingos kovos „Vitameda“ nugalėjo „Blokadą“

Po permainingos kovos „Vitameda“ nugalėjo „Blokadą“

Gruodžio 12 d. 20:00 val. Kauno technikos profesinio mokymo centre susitiko B lygos komandos: „Blokada“ (namai) ir „Vitameda“ (svečiai). Po keturių setų pergalę iškovojo „Vitameda“ rezultatu – 1:3.
 

Pirmąjį setą komandos pradėjo taškas į tašką (5:6), tačiau „Blokada“ netrukus įsiveržė į priekį (14:9). Abiems komandoms tiek klystant, tiek pelnant taškus, „Vitameda“ netruko pasivyti varžovų (16:16) ir juos aplenkti (21:20). Seto eiga iki galo buvo nenuspėjama ir baigėsi „Vitamedos“ naudai rezultatu – 23:25 (0:1).
 

Antrojo seto pradžia buvo ne ką labiau prognozuojama nei pirmojo (10:9). Abiems komandoms vėl kovojant taškas į tašką, svečiai spurtavo 6 taškų atkarpa (12:18) ir įgytą skirtumą sugebėjo išlaikyti iki pat seto pabaigos (15:24). Tačiau šeimininkai nebuvo pasiruošę atiduoti ir antrojo seto pergalės „Vitamedai“. „Blokada“ atliko 5 taškų spurtą (20:24) ir sumažino taškų skirtumą, deja, to neužteko norint laimėti setą ir svečiai pelnė paskutinį tašką, reikalingą antrojo seto pergalei, kurį vėl baigė savo naudai rezultatu – 20:25 (0:2).
 

Trečiasis setas, rodės, vėl pranašavo „Vitamedos“ pergalę (4:9). Tačiau „Blokada“ po truputį vijosi varžovus ir netrukus ne tik kad pasivijo (15:15), bet ir aplenkė priešininkus pergalingai baigdami setą rezultatu – 25:19 (1:2).
 

Ketvirtojo seto pradžia, kaip ir trečiojo seto galas, buvo sėkmingas šeimininkams, kurie užtikrintai veržėsi į priekį (8:2). Tačiau tolimesnė seto eiga buvo permaininga: „Vitameda“ spurtuodama 5 taškų atkarpa pasivijo šeimininkus (8:7), o šie savo ruožtu vėl padidino taškų skirtumą (14:10). Tačiau antrojoje seto pusėje „Vitameda“ atsiplėšė nuo „Blokados“ (15:21) ir netrukus laimėjo setą, o kartu ir pergalę rezultatu – 16:25 (1:3).
 

Po rungtynių „Blokados“ vadovas Kęstutis Ranšys pirmą sezoną susibūrusios komandos žaidimą vertino gerai: „Aišku padarėm klaidų, bet parodėm, kad galim ir pakovot“, tačiau „priešininkai buvo visa galva stipresni aukštesni už mus … – patirtis daro savo“.

„Vitamedos“ žaidėjas Darius Baltrušaitis džiaugėsi sėkminga varžybų pabaiga: „Labai ruošėmės šitoms rungtynėms, nes buvo labai įtempta situacija turnyrinėj lentelėj. Buvo būtina pergalė bet kokia kaina, tai aišku įtampėlė tokia jautėsi, bet susitvarkėm su nervais. Tų klaidų, kurias darom pastoviai, neišvengėm. Jei būtumėm pralošę, tai būtų klaustukas, ar išeitumėme į didžiąją taurę, bet dabar panašu, kad turėtumėm išeiti“.

Puslapis peržiūrėtas: 5073

Komentarai