Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Kauno kolegija vs Kazlų Rūdos ,,Jotvingis“ (3:2)

,,Kauno kolegijos" tinklininkai pasipuošė bronzos medaliais

,,Kauno kolegijos" tinklininkai pasipuošė bronzos medaliais

Balandžio 19 d. 18:15 val. Kauno kolegijos sporto salėje įvyko KTML „C“ lygos mažasis finalas tarp šeimininkų „Kauno kolegijos“ ir svečių Kazlų Rūdos ,,Jotvingio“ komandų. Varžybose dėl bronzos medalių pergalę šventė šeimininkai rezultatu - 3:2.


Pirmasis setas prasidėjo gana atsargiai. Nei viena, nei kita komanda nenorėdama per daug rizikuoti žaidė gana standartinį savo žaidimą. Didžiają seto dalį abi komandos žaidė taškas į tašką (10:10;15:15;18:18;20:20). Tada svečiai šiek tiek sukluso ir sužaidė sėkmingesnę atkarpą, po kurios įgijo apčiuopiamą pranašumą (20:23). Po nesėkmingos atkarpos, šeimininkai nepasidavė ir stengėsi žaisti kiekvieną tašką, pamiršdami prieš tai buvusias nesėkmes. Tai jiems davė vaisių ir neilgai trukus rezultatas jau buvo 23:24. Visgi, svečių komanda sukaupė visas jėgas, pelnė „set point‘ą“ ir laimėjo pirmąjį setą rezultatu - 23:25 (0:1).


Antrajame sete šeimininkai čiupo jautį už ragų. Matydami, jog jų varžovai šiandien nenusiteikę juokauti jie demonstravo susikaupimą ir, vedini K. Naujalio, pamažu mėgino prispausti savo varžovus. Tai jiems iš dalies pavyko (11:6), tačiau „Jotvingio“ žaidėjai, kaip ir galima buvo tikėtis, to neišsigando ir, tradiciškai su E. Norkumi priešakyje, ėmė vytis varžovus (17:15). Ataka po atakos svečiai buvo vis arčiau šeimininkų, kol galop rezultatas tapo lygus (21:21). Aikštelėje darėsi išties karšta, komandos negailėdamos jėgų žaidė taškas į tašką (22:22; 23:23;24:24:25:25), kol galop 2 taškų pesvarą įgijo šeimininkai – 27:25, taip išlygindami setų rezultatą (1:1).


Trečiasis setas prasidėjo šeimininkų spurtu. Neilgai trukus jie susikrovė šiokią tokią persvarą (10:7). Tačiau po kelių akimirkų jie jau buvo paleidę iniciatyvą iš rankų, kurią perėmė jų varžovai (15:18). Tada aikštelėje užvirė pragaras, abi komandos žaidė negailėdamos savęs, keitėsi taškais ir įspūdingais epizodais gynyboje, kol galų gale atrodė, jog „Jotvingis“ setą tikrai pabaigs pergalingai (20:23). Kolegijos tinklininkai buvo kitos nuomonės. Labai šaltakraujiškai sužaidę atkarpą jie išlygino rezultatą (23:23). Deja, nors ir turėdami iniciatyvą savo rankose, jie pritrūko jėgų taip pat galingai sužaisti seto pabaigą ir išleido pergalę iš rankų - 23:25 (1:2).


Ketvirtajame sete ,,Kauno Kolegijos“ komanda nebeturėjo kur trauktis, jiems žūt būt reikėjo pergalės. Jų nelaimei „Jotvingis“ nebuvo pasiryžę jos atiduoti be kovos. Viso šio seto metu komandos žaidė absoliučiai lygų žaidimą. Jis buvo gana banguotas, tai viena tai kita komanda vis sužaisdavo sėkmingesnę atkarpą, tačiau nei viena iki pat seto pabaigos nesugebėjo įgyti žymesnės persvaros, kuri jiems leistų šiek tiek laisviau kvėpuoti. Viskas sprendėsi seto pabaigoje, rezultatui esant 23:23. Atrodė, jog tokioje situacijoje palankesnė padėtis yra “Jotvingio” komandos, kuri turėjo vieną setą atsargoje. Tačiau tai nesukliudė kolegijos tinklininkams sužaisti šaltakraujiškai ir užbaigti šį setą pergalingai, kas suteikė jiems šansą pratęsti kovą dėl medalių - 25:23 (2:2).


Penktasis setas, kaip ir buvo galima tikėtis mačius prieš tai vykusius setus, bei žinant pergalės jame kainą, buvo tikras tinklinio spektaklis. Nuo pat pradžios komandos žaidė taškas į tašką (1:1, 3:3, 5:5, 7:7). Be abejo kažkuri komanda turėjo pagaliau suklysti ir keletu taškelių praleisti varžovus į priekį. Spaudimo šįkart neatlaikė svečiai iš Kazlų Rūdos. Keletas jų klaidelių esant tokiam slidžiam rezultatui kainavo labai skaudžiai, tuo tarpu Kauno Kolegijos tinklininkai toliau rungtyniavo nemažindami tempo, itin susikaupę, beveik nedarydami klaidų, kas jiems leido įgyti persvarą (13:9). Kaip ir buvo galima tikėtis, šios persvaros „Jotvingio“ komandai panaikinti nepavyko ir Kauno Kolegijos tinklininkai antrus metus iš eilės pasidabino bronzos spalvos medaliais - 15:11 (3:2).


Po varžybų laimėtojų komandos kapitonas Š. Zarudnevas sakė: ,,Rungtynės buvo gražios, abi komandos buvo vertos mažojo finalo. Priešininkai – išties stiprūs, labai sveikinu su geru žaidimu. Nors abiejų komandų žaidime buvo nekokybiško žaidimo epizodų, tačiau juos keitė puikus žaidimas, kuris buvo labai gražus akiai. Labai džiaugiuosi jog laimėjome. Šis sezonas labai skyrėsi nuo praėjusių metų, komandos išties buvo stipresnės. Pradžioje sezono tikėjomes mažiausiai finalo, nes sezono metu žaidėmė išties labai gerai, buvome netgi laimėję prieš būsimus finalininkus, bet traumos išretino mūsų komandos sudėtį.“
 

Puslapis peržiūrėtas: 5084

Komentarai