Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Vitameda vs Kauno kolegija (2:3)

Finalo vertoje kovoje, ,,Kauno kolegija" nugalėjo ,,Vitamedą" ir iškovojo auksą

Finalo vertoje kovoje, ,,Kauno kolegija" nugalėjo ,,Vitamedą" ir iškovojo auksą

Lapkričio 3d. 20:00 val. Kauno technikos profesinio mokymo centro sporto salėje įvyko Rudens ,,Sportturas" taurės 6x6 vyrų turnyro 2016 DIDYSIS FINALAS. Jėgas surėmė ,,Vitamedos" (šeimininkai) ir ,,Kauno kolegijos" (svečiai) ekipos. Po ilgos ir atkaklios, penkių setų kovos pergalę iškovojo ,,Kauno Kolegija" rezultatu - 2:3.

Nuo pat pirmojo seto pradžios užvirė karšta kova. Komandos žaidė - taškas į tašką, nepasiduodamos viena kitai. Seto viduryje į priekį išsiveržė ,,Vitamedos" ekipa (19:13), taip artėdami vis arčiau ir arčiau iki pirmojo seto pergalės. Tačiau, ,,Kauno Kolegija" nežadėjo taip lengvai pasiduoti. Kai jau atrodė, jog pirmojo seto pabaiga bus visiškai lengva aikštelės šeimininkų komandai, svečiai suėmė save į rankas, spurtavo bei aplenkė savo priešininkus (22:23). Kova užvirė iš naujo, bet visgi svečiams pritrūko parako ir pergalę nežymia persvara iškovojo ,,Vitamedos" komanda. Pirmajame sete abi komandos parodė gražų komandinį žaidimą. ,,Kauno Kolegijos" žaidėjai Mantas Samuilis ir Mindaugas Goris viso seto metu ,,statė sienas", o ,,Vitameda" su Dariumi Tamošaičiu užantyje atsakydavo tuo pačiu. Mačo baigtis - 25:23 (1:0).

Antrojo seto pradžia buvo panaši kaip ir prieš tai buvusio. Tarp komandų virė arši kova. Iki seto vidurio rezultatas buvo apylygis. Tačiau savo jėgą ėmė rodyti ,,Kauno kolegijos" ekipa. Vaikinai ėmė rodyti gražų komandinį žaidimą ir rengti rezultatyvias atakas prieš savo varžovus. Svečiai iki pat seto pabaigos nepaleido varžybų vairo iš savo rankų. Nors ,,Vitamedos" komanda nesėdėjo rankų sudėję, taip pat rengė rezultatyvias atakas, tačiau to neužteko setui laimėti, jo pergalė atiteko ,,Kauno kolegijai" rezultatu 18:25 (1:1).

Trečiojo seto pradžioje, viena koja priekyje stovėjo ,,Vitamedos" ekipa (8:5). Tačiau tai truko neilgai, nes ,,Kauno kolegijos" komanda rengdama gražias ir rezultatyvias atakas išsiveržė į priekį, žaidėjai spurtavo devyniu taškų atkarpa ir padidino savo pranašumą (14:8). Vaikinai pajautė pergalės skonį, todėl viso seto metu neleido priešininkams jų pasivyti ir didino savo pranašumą. Nors ,,Vitameda" seto metu darė perpus mažiau klaidų, rodė gražų žaidimą, visgi sėkmė šypsojosi aikštelės svečiams ir jie iškovojo trečiojo seto pergalę. Jo baigtis - 14:25 (1:2).

Prasidėjus ketvirtajam setui, abi komandos į aikštelę grįžo užsidegusios noru jį laimėti. Tačiau ryžto ir susikaupimo daugiau turėjo aikštelės šeimininkai - ,,Vitamedos" ekipa. Pradėję veržtis į priekį, jie nebenusileido ir taškas po taško ėjo pergalės link. Nors ,,Kauno kolegija" taip pat nesnaudė, bet jiems šiame sete pritrūko rezultatyvių atakų, kad pasivyti savo varžovus. Setas baigėsi rezultatu 25:21. ,,Vitameda" mačo rezultatą išlygino, jis tapo 2:2.

Penktasis setas buvo lemiamas abiems komandoms. Ore tvyrojo įtampa, nes kiekvienas taškas ar padaryta klaida buvo labai svarbi. Seto pradžia buvo palankesnė ,,Kauno kolegijai" (5:1). Bet artėjant seto viduriui ,,Vitameda" rezultatą išlygino (6:6). Tačiau aikštelės svečiai suskubo situaciją taisyti, ir vėl ėmė veržtis į priekį. Ir iki pat seto pabaigos jie išlaikė savo pranašumą ir neleido priešininkams jų pasivyti. Seto baigtis - 10:15 (2:3).

Po varžybų vykusiuose finalo apdovanojimuose abiems komandoms buvo įteiktos taurės ir žaidėjams užkabinti medaliai. Antrąją vietą iškovojusiai ,,Vitamedos" ekipai - sidabro, o pirmąją vietą - ,,Kauno kolegijai" - aukso medaliai. Taip pat buvo išrinktas naudingiausias rungtynių žaidėjas. Juo tapo Mindaugas Goris iš ,,Kauno kolegijos" ekipos.

Antrąją vietą iškovojusios ,,Vitamedos" ekipos kapitonas Darius Baltrušaitis komentavo: ,,Šiandien prirūkom sėkmės, atrodo stengėmės, bet savo klaidomis truputį pakišom save. Aišku šiek tiek liūdna, bet nieko, gerai, nes auga perspektyvus jaunimas."

Auksą iškovojusios ,,Kauno kolegijos" kapitonas Justinas Laurinavičius taip pat kalbėjo: ,,Buvo labai atkaklios varžybos, tikrai buvo sunku. Jei gerai pamenu, pernai finale pralaimėjom, tai šįkart pavyko atsirevanšuot. Pagarba priešininkams, nes visą laiką gerai sužaidžia prieš mus. O aplamai, labai džiaugiamės pergale."

 

Puslapis peržiūrėtas: 4628

Komentarai