Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Kauno kolegija vs DSK „Kaunas“ (2:3)

Po dramatiškos kovos DSK "Kaunas" ekipos tinklininkai įveikė "Kauno Kolegijos" ekipą ir žengė į finalą

Po dramatiškos kovos DSK "Kaunas" ekipos tinklininkai įveikė "Kauno Kolegijos" ekipą ir žengė į finalą

 Kovo 29 dieną, 17:45 val., Kauno Kolegijos sporto salėje įvyko KTML "C" lygos trečiosios ir lemiamos pusfinalio rungtynės tarp šeimininkų "Kauno Kolegijos" ir svečių DSK "Kaunas" komandų. Pergalę rezultatu 2:3 šventė svečiai, kurie, kad ir kaip sunkiai, palaužė šeimininkus ir žengė į finalą.

 Pirmasis setas prasidėjo šeimininkų ekipos mini spurtu (6:3). Tačiau DSK "Kaunas" ekipa neleido šeimininkams susikrauti persvaros, kurią galėtų išlaikyti, atsakė sėkmingomis atakomis ir išlygino rezultatą (12:12). Vėliau sekė intriguojanti kova, komandos mainėsi rezultatyviomis atakomis (16:15). "Kauno Kolegijos" ekipa pelnė dar vieną svarbų tašką ir išsiveržė į priekį jau dviejų taškų skirtumu (17:15). Sunerimę dėl savojo žaidimo, DSK "Kaunas" ekipa paprašė minutės pertraukėlės. Dėja, ši minutės pertaukėlė labiau padėjo šeimininkams, kurie dar labiau susikaupė ir užtikrintai stojo į mūšį. Svečiai mąsiškai klydo, o šeimininkai tuo pasinaudoję išplėšė pergalę rezultatu - 25:19 (1:0)

 Antrasis setas prasidėjo taip pat aršia kova. Abi komandos mainėsi rezultatyviomis atakomis ir nei viena ekipa nesugebėjo įgyti didesnio pranašumo nei dveji taškai (4:6; 7:7; 10:10; 12:13). Visgi, susikaupę DSK "Kaunas" tinklininkai sužaidė sėkmingą atkarpą 0:3 (12:16), po kurios šeimininkai buvo priversti paprašyti minutės pertraukėlės. Po jos, nusiraminę ir pergalės trokštantys šeimininkai sužaidė fantastišką atkarpą (7:2) ir išsiveržė į priekį (19:18). Viskas sprendėsi seto pabaigoje. Abi komandos fantastiškai žaidė tiek puolime, tiek ginyboje ir mainėsi rezultatyviomis atakomis. Pirmaujanti komanda nuolat keitėsi. Kad ir kaip fantastiškai šiame sete žaidęs J.Laurinavičius (net neturiu žodžių apibūdinti jo puolimo), kuris buvo nesustabdomas, vedė savo komandą į priekį ir vien šiame sete pelnė 14 taškų, nesugebėjo palaužti svečių, kurie išplėše sunkią pergalę rezultatu - 26:28 ir išlygino setų santykį (1:1).

 Trečioji rungtynių dalis prasidėjo kaip ir pirmieji setai. Abi komandos suprato, kad ši kova lemia viską ir negailėjo savęs. Iki pat seto vidurio pirmaujanti komanda išsiverždavo ne daugiau, nei dvejais taškais (8:8; 14:14; 16:16). Visgi preciziškus kamuolius kėlusio R.Pociaus ir komandos draugų A.Stelmoko ir M.Karpavičiaus realizuoti taškai, leido DSK "Kauno" ekipai išsiveržti į priekį (16:19). Šeimininkai buvo priversti paprašyti minutės pertraukėlės. Po jos, grįžę į aikštelę šeimininkai atrodė visiškai pasimetę, neberado savojo žaidimo, daug klydo, kuo pasinaudodami svečiai šventė pergalę šiame sete, rezultatu - 18:25 (1:2).

 Ketvirtąjame sete DSK "Kaunas" ekipos tinklininkai, nuo pat pradžių aikštelėje diktavo savo sąlygas (1:5; 9:13). Galbūt per anksti patikėję savo pergale svečiai, o galbūt "Kauno Kolegijos" tinklininkai užsispyrė ir žūt būt troško pergalės, sužaidė atkarpą (6:0) ir išsiveržė į priekį (15:13). Atsitiesę DSK "Kaunas" sugebėjo surasti šiokį tokį savąjį  žaidimą ir išlygino rezultatą (18:18). Atrodė, kad ir vėl bus intriguojanti kova, tačiau, dabar priešingai, nei trečiąjame sete, DSK "Kaunas" mąsiškai klydo, o šeimininkai tuo pasinaudoję išplėšė labai svarbią pergalę 25:20 ir išlygino setų santykį (2:2).

 Penktąjame sete užvirė tikras nervų karas. Abi komandos suprato, kad šis setas lemia viską ir nėrėsi iš kailio dėl kiekvieno kamuolio. Žaidimas buvo įspūdingas ir matėsi, kad aikštelėje kovojančios komandos yra visiškai lygios, bei abidvi yra vertos finalo. Žaidimas vyko taškas į tašką iki pat seto pabaigos. Labai svarbų tašką, pelnė D.Stankevičius, esant rezultatui (10:11), kas leido svečių komandai išsiveržti į priekį (10:12). Vėl vyko aršus karas, abidvi komandos mainėsi rezultatyviomis atakomis, tačiau dviejų taškų persvarą išsaugoję DSK "Kaunas" ekipos tinklininkai, triumfavo šios dienos rungtynėse ir žengė į finalą, kur susitiks su "KIILTO" ir Kazlų Rūdos "Jotvingio" poros nugalėtoju. Setas baigėsi rezultatu - 13:15 (2:3). Sveikiname nugalėtojus!

 Po rungtynių, "Kauno Kolegijos" ekipos žaidėjęs M.Goris, sakė: "Varžybos nelabai susiklostė. Pasikeitėme keliančios žaidėjo pozicijomis, praeitose rungtynėse kėliau aš. Žaidėjęs, kuris buvo gynyboje susirgo, negalėjo žaisti, tai praradome biški savo žaidimą. Stengėmės dar kovoti iki galo, bet nepavyko".

 Po pergalės, DSK "Kaunas" ekipos žaidėjęs R.Pocius, sakė: "Sužaidėme varžybas gerai. Norėjome patekti į finalą - patekome į finalą. Rungtynės, kokios jos bebūtų, buvo sunkios, labai "Kauno Kolegija" šiandien stipriai atrodė. Šį kart sugebėjome pasipriešinti ir įrodėme, kad tikrai buvo ta atkarpa, trejų varžybų, kad viena kart mes laimėjome, kitą kart "Kauno Kolegija", buvo apyligė kova. Buvo apyligės komandos, tačiau laimėjo, šiuo metu, stipresni."

Puslapis peržiūrėtas: 4323

Komentarai