Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: TopSport vs DSK „Kaunas“ (3:2)

Atkaklioje kovoje fortūna nusišypsojo ,,TopSport” komandai

Atkaklioje kovoje fortūna nusišypsojo ,,TopSport” komandai

Vasario 19d., 19:10 val. Kauno kolegijos sporto salėje įvyko KTML ,,C“ lygos varžybos tarp aikštelės šeimininkų ,,TopSport“ ir svečių ,,DSK ,,Kaunas““. Po atkaklios kovos šeimininkai šventė pergalę rezultatu – 3:2.


Pirmasis setas prasidėjo lygiaverte kova, tačiau netrukus šeimininkai sužaidę atkarpą 5:0 išsiveržė į preikį (9:5). Neleisdami šeimininkams įsismaginti, svečiai paėmė ,,time break‘a“ ir nusiraminę išlygino rezultatą (9:9). Dar keli pasikeitimai sėkmingomis atakomis, kol galop dėka galingų A. Stelmoko servų (3 padavimai iš kurių 1 - ,,eisas“) šeimininkai perėmė iniciatyvą į savo rankas (11:15). Tai privertė ,,TopSport“ komandą paprašyti minutės pertraukėlės, tačiau svečiai ir toliau žaidė užtikrintai išlaikydami savo pranašumą iki 3 taškų. Rezultatui esant 16:19, šeimininkų žaidimas visiškai sustojo. Jie ėmė daryti nemažai klaidų, taip padėdami svečiams laimėti šį setą rezultatu – 16:25 (0:1).


Antrojo seto pradžia vyko gan lygiai. Tai viena, tai kita komanda išsiverždavo į priekį, trapiu 1-2 taškų skirtumu. Tačiau setui įpusėjus ,,TopSporto“ komanda sužaidė atkarpą 6:1 ir padidino savo pranašumą iki 5 taškų (15:10). Šio seto metu šeimininkų komandoje rezultatyviai žaidė G. Valionis (9 taškai, iš jų 2 ,,eisai“ ir tik 2 klaidos), bei A. Tamkus, kurio blokai trumpam buvo sustabdę DSK ,,Kaunas“ puolimą. Tačiau svečiai net neketino nuleisti rankų. Atsigavę po šalto dušo jie ėmė minti šeimininkams ant kulnų ir sumažino skirtumą iki 1 taško (18:17). Šeiminikai net nesiruošė užleisti dominuojančios pozicijos ir sužaidė atsakomąją atkarpą 6:1. Rezultatui esant 24:18, atrodė liko tik formalumas, tačiau DSK,,Kaunas“ vyrai pariodė charakterį ir lemiamomis minutėmis sugebėjo pelnyti 3 taškus iš eilės ir sumažinti skirtumą. Prie šio indėlio prisidėjo galingi R. Pociaus padavimai. Visgi, atsilikimas buvo per didelis, kad būtų galima tikėmis ,,ištraukti“ šį setą. Rezultatu – 25:21, setą laimėjo šeimininkai ir taip žaidimo svarstyklės išsilygino (1:1).


Trečiame sete pirmuosius taškus pelnė svečiai, tačiau šeimininkai ilgai nelaukė ir stvėrė jautį už ragų sužaisdami bene geriausią šios dienos rungtynių atkarpą 11:1 ir taip įgydami triuškinantį pranašumą (11:4). Neišvengiamai esant tokiam rezultatui ,,TopSport“ šiek tiek atsipalaidavo, kas jų varžovams leido pamažu didinant apsukas vargais negalais sumažinti atsilikimą iki 1 taško (15:14). Žaidimą stebint iš šalies atrodė, kad komandos žaidžia lygiavertiškai, tačiau ,,TopSport“ tinklininkai sugebėjo rezultatyviau sužaisti keliomis atakomis daugiau ir taip laimėti šį setą rezultatu – 25:21 (2:1).


Ketvirtame sete DSK ,,Kaunas“ tinklininkai nebeturėjo kur trauktis. Puikiai suprasdami šio seto lemiamą reikšmę jie kibo į atlapus savo varžovams. Į aikštelę išėjo iki tol ant atsarginių suolelio sėdėjęs A. Zokas, kuris puikiai įsiliejo į komandos žaidimą bei pelnė pirmuosius taškus. Nors seto pirmoje pusėje DSK ,,Kaunas“ ir atsilikinėjo 14:13, tačiau su A. Stelmoku ir G. Grigaravičiumi priešakyje sugebėjo šį varžovų pranašumą ne tik ištirpdyti bet ir periimti žaidimo vairą į savo rankas (14:16). Šeimininkai nesnaudė ir pasinaudoję A. Tamkaus bei J. Arbučio tandemu vėl įgijo trapų 1 taško pranašumą (17:16). Tada keletą taškų vyko keitimasis sėkmingomis atakomis, kol svečiai įjungė auktesnę pavarą, šovė į priekį 1:6 ir iškovojo jiems taip reikalingą penktąjį setą – 21:25 (2:2).


Po tokių permainingų keturių pirmųjų setų buvo galima tikėtis deserto – intriguojančio 5-ojo seto. Visgi, svečių komanda, kuri po laimėto ketvirtojo seto turėjo kaip ir būti emociniam pakilime, jį pradėjo visai ne taip kaip buvo galima tikėtis (7:3). Nors atsilikimas atrodo ir nebuvo toks ženklus, bet, žaidžiant iki 15-likos taškų, gana reikšmingas. Visgi, DSK ,,Kaunas“ tinklininkai sugebėjo išjudinti savo kovos mašiną ir rezultatui esant 12:7 pelnyti 4 taškus (čia komandos ramsčiu tapo A. Stelmokas galingais smūgiais ,,pralaužęs“ varžovų gynybą), taip sukeldami realią grėsmę ,,TopSport“ komandai (12:11). Aikštelėje darėsi karšta, komandos keitėsi sėkmingomis atakomis, kol galop fortūna šiandien nusišysojo ,,TopSport“ komandai. Setas baigėsi rezultatu – 15:13 (3:2).


Po varžybų pakalbinau žmogų, kuris galėjo išreikšti nešališką ir objektyvią nuomonę, t.y. varžbybų teisėją V. Kirkliauską. Klausiau, kaip Jis mano, kas turėjo reikšmės kad DSK ,,Kaunas“ pralaimėjo? Teisėjas atsakė: ,,Puikiai pradėję rungtynes, turėdami gerų žaidėjų, išsiskiriančiu savo meistriškumu, jie pirmame sete labai lengvai įveikė varžovus. Ir antrame sete sumastė padaryti keitimą, štai prieko privedė žaidėjų keitimas. Pralošė du setus, tai dar gerai kad išsilošė ketvirtą, o jei ne tai rungtynės būtų pasibaigusios rezultatu 3:1. Bet ,penktame sete, kai komandas skyrė tik vienas taškas daug ką lėmė laimė. ,,Top Sport“ pasisekė kad varžovai lengvose situacijose suklydo, t.y. numušė į autą, atėjo – nepaservavo. Šios, kaikurių DSK ,,Kaunas“ žaidėjų, gana netikėtos ir nelauktos klaidos ir lėmė penktojo seto rezultatą, nes rezultatas išties buvo labai slidus“.
 

Puslapis peržiūrėtas: 2209

Komentarai