Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Sporto fėja vs KMAIK (3:1)

C lygos Mažajame finale bronzos medalius pasikabino „Sporto fėja“

C lygos Mažajame finale bronzos medalius pasikabino „Sporto fėja“

Balandžio 23 d. 18:30 val. Kauno technikos profesinio mokymo centre mažajame finale susitiko C lygos komandos: „Sporto fėja“ (namai) ir „KMAIK“ (svečiai). Po keturių setų „KMAIK“ nepavyko aplenkti „Sporto fėjos“. Rungtynės baigėsi rezultatu 3:1 (25:23, 25:18, 25:27, 33:31).


Pirmojo seto metu komanda, turinti persvarą savo rankose, kito (5:9, 16:12, 16:20). „KMAIK“ R. Kerutis ne tik atakavo varžovus bei jiems statydavo užtvaras, bet ir paduodavo kitiems komandos nariams kamuolius atakoms atlikti. Jam sėkmingomis atakomis ir „ace‘ais“ padėjo J. Žaltauskas. Tačiau „Sporto fėjos“ puolėjas G. Kaštaunas neleido komandai pernelyg ilgai pirmauti. Šeimininkams setui artėjant į pabaigą ne tik pavyko pasivyti varžovus (20:20), bet ir lemtingu metu spurtuoti 5 taškais, kurių pasekoje buvo pelnyta seto pergalė – 1:0 (25:23).


Antrojo seto metu „KMAIK“ teko sėkmingai vytis šeimininkus (10:5, 14:13, 19:17). Tačiau „Sporto fėja“ ir čia sugebėjo palikti svečius užnugaryje – seto rezultatas 2:0 (25:18).


Trečiajame sete „Sporto fėjos“ puolėjo poziciją perima A. Jonušas, ko pasekoje komanda ir toliau užtikrintai pirmavo (18:8). Tačiau „KMAIK“ netikėtai ne tik sugebėjo pavyti priešininkus (21:21), bet ir apversti setą aukštyn kojomis – kiek pasikeitę su varžovais atakomis, svečiai išplėšė šio seto pergalę – 2:1 (25:27).


Ketvirtojo seto metu „KMAIK“ R. Kerutis ir toliau lieka atsakingas už daugumą atakų, komanda pelno „ace‘us“ ir su „Sporto fėja“ žaidžia taškas į tašką. Pastarosios G. Kaštaunas kartu su G. Valioniu vėl tampa atsakingas už atakas, o V. Gubanovas atlieka puikų darbą kaip jungėjas. „KMAIK“ neketinant pasiduodi, „Sporto fėjai“ vis dėl to pavyksta įgyti taip reikiamą 2-jų taškų persvarą ir laimėti mažąjį finalą. Seto baigtis: 3:1 (33:31).


Po rungtynių naudingiausiu žaidėju išrinktas G. Kaštaunas džiaugėsi komandos pergale ir stipriai gyrė varžovus: „Ėjom laimėti, bet žinojom, kad priešininkai stiprūs, nes buvo įveikę mus vieną kartą. Jaunimas šiemet labai patobulėjo, sveikinam juos su tuo, kitais metais tikiuosi nesustos. O medalis kuo sunkiau iškovotas, tuo brangesnis, tai dėkojam priešininkam už gerą kovą“.

 

Puslapis peržiūrėtas: 7127

Komentarai