Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Kauno „Marito“ vs Klaipėdos universitetas (2:3)

,,Klaipėdos universiteto'' komanda išplėšė pergalę prieš ,,Marito''

,,Klaipėdos universiteto'' komanda išplėšė pergalę prieš ,,Marito''

 

Šiandien, sausio 27 dieną, VDU ŽŪA sporto salėje įvyko „TOP Sport“ Lietuvos vyrų tinklinio I lygos varžybos. Į svečius „Marito“ komanda priėmė uostamiesčio komandą „Klaipėdos universitetą“. Po ilgos ir daug jėgų reikalaujančios kovos, „KU“ džiaugėsi pergale prieš turnyrinės lentelės favoritus „Marito“ ekipą. 2-3

 

Rungtynėms prasidėjus, nuo pirmųjų akimirkų uostamiesčio ekipa pradėjo demonstruoti tikrai aukšto lygio žaidimą. Puikus vienas kito matymas aikštelėje ir tiksliai keliami kamuoliai, kauniečiams tapo sunkia užduotimi. (5:9; 9:15). „Marito“ komandos trenerio Voldemaro, raginama ekipa stengėsi ir visų jėgų, tačiau nesėkmės priimti tiksliai kamuolius komandos kėlėjui L. Oleškevičiui buvo problema. Taip ir toliau puikiai žaidžianti „KU“ ekipa veržėsi tolyn palikdama savo priešininkus užnugaryje (15:21). Paskutinius taškus pelno T.Šniauka apgaulingai užmesdamas kamuolį, kurio nesugeba priimti kauniečiai (16:25)

Antrame kėlinyje turnyrinė lentelė apsiverčia aukštyn kojomis. Kauniečiai pradeda „rodyti ragus“ ir rodo, kad lengvai pergalės neatiduos svečiams. Susitvarkę su kamuolio priėmimo kliūtimi, „Marito“ ekipa žingsnis po žingsnio, taškas, po taško veržiasi pirmyn ir neleidžia uostamiesčio komandai įsižaisti. „KU“ trenerė ragina savo auklėtinius vis šaukdama „važiuojam, nesustojam, žaidžiam dėl kiekvieno taško“. Taip girdėdami auklėtiniai stengiasi ir paskutiniųjų, tačiau didelis skirtumas tarp komandų per didelis prisivyti varžovus (19:13;23:14). Stipriu smūgių R.Beržinis pasiunčia kamuolį į varžovų aikštelę, taip kartu su komanda laimėdamas kėlinį (25:15)

Įpusėjus varžybos, banguotas abiejų komandų žaidimas tęsiasi ir toliau, tiek vieną, tiek kita komanda turi bėdų priiminėdamos kamuolius, todėl „Marito“ komandos kėlėjui L. Oleškiavičiui ir „KU“ ekipos kėlėjui T.Šniaukai tenka paplušėti ir išlieti ne vieną prakaito lašą gelbstint savo komandas. „KU“ ekipa susikoncentruoja, susiima ir pradeda mažiau daryti klaidų, tad žaidimas vystosi geriau nei kauniečiams (4:9; 8:20), daugiau nei dvigubai pirmaudami klaipėdiečiai truputį atsipalaiduoja ir padarydami klaidų, leidžia „Marito“ ekipai pelnyti dar pora taškų. Rezultatu (14:25), „Klaipėdos universitetas“ laimi kėlinį.


Ketvirto kėlinio pirmojoje pusėje komandų žaidimas buvo apylygis, tiek viena, tiek kita komanda mėgavosi žaidimu, nenusileisdamos savo priešininkams. (9:7; 13:11; 16:13). Tačiau Kauno ekipa suprato, kad nėra laiko kada mėgautis, reikia žaisti, nes tai jiems lemiamas kėlinys, jeigu jį laimi išplėšia pratesimą, jeigu ne – pralaimi. Tai supratę pradeda spurtuoti ir didinti skirtumą tarp priešininkų. „KU“ net negalvoja nusileisti, tačiau sėkmė tarsi nusisukusi nuo jų ir nenori atsisukti šiame kėlinyje (21:15). Kauno „Marito“ ekipa laimi kėlinį, net nesuteikdama galimybės priešininkams išvykti iš buvusios laikinosios sostinės su trimis taškais turnyrinėje lentelėje „KU“ ekipai (25:18)

Išplėšusi pergalę IV sete, „Marito“ ekipa pradeda lygiosiomis su priešininkais (3:3; 7:7), kol neapsikeičia komandos pusėmis (11:14). „Klaipėdos universitetą“ nuo pergalės skiria tik vienas taškas, kurį pelnyti tampa be galo sunku. Kauniečiai stengiasi kiek galėdami, kad tik nenusileistų savo varžovams, tačiau klaida gynyboje atiduoda tašką klaipėdiečiams, kurie taip jo siekė (13:15)

Po varžybų kalbinta ,,Klaipėdos universiteto‘‘ komandos trenerė Oksana Jolkina komentavo: ,,Ačiū savo komandai, viskas buvo labai gerai, taip pat dėkoju priešininkams už gerą žaidimą‘‘

 

Puslapis peržiūrėtas: 3618

Komentarai