Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinė 2000-2001 vs KTU (2:3)

Dramatiškoje kovoje "KTU" palaužė be pralaimėjimų žygiavusią "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinės 2000 - 2001" ekipą

Dramatiškoje kovoje "KTU" palaužė be pralaimėjimų žygiavusią "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinės 2000 - 2001" ekipą

  Kovo 9d. 19:00 val., KTU statybos ir architektūros fakulteto sporto salėje įvyko "Dailiosios" lygos varžybos. Aikštelėje susitiko "KTU" (šeimininkės) ir "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinė 2000 - 2001" (svečiai). Po įtemptos penkių setų kovos pergale džiaugėsi "KTU" ekipa, rezultatu - 3:2.

Pirmasis setas prasidėjo lygia kova, ekipos mainėsi rezultatyviomis atakomis ir aukojosi dėl kiekvieno kamuolio (4:4; 10:10; 13:14). Vis tik seto viduryje "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinės 2000 - 2001" ekipa sužaidė atkarpą 4:0 ir jau didesne persvara atitrūko nuo savo varžovių. Puikūs svečių jungiančiosios žaidėjos K. Pravdinskaitės perduoti kamuoliai, kuriuos komandos draugės vertė lengvais taškais, nepaliko galimybių pasipriešinti šeimininkių ekipai, kurios turėjo pripažinti varžovių pranašumą, rezultatu - 19:25 (0:1).

Antrąjį setą taip pat pradėjo svečių ekipa. Jos nuo pat pradžių ėmėsi iniciatyvos ir pelnė taškus, savo varžoves palikdamos užnugaryje (5:9). Vis tik tada šeimininkų ekipos tinklininkės įjungė aukštesnę pavarą, viso seto eigoje vijosi varžoves, ką joms pavyko padaryti seto pabaigoje (19:19). Palūžusios mergaičių rinktinės tinklininkės nebesugebėjo atsitiesti, padarė dar keletą klaidų, o lyg ant sparnų pakilusi "KTU" ekipa tuo pasinaudojo ir išplėšė pergalę antrąjame sete, bei išlygino setų rezultatą. Seto baigtis - 25:22 (1:1).

Prasidėjus trečiąjam setui, šeimininkių ekipa ir vėl į aikštelę žengė tvirtai ir užtikrintai. Nuo pat pirmųjų taškų rodė savo pranašumą ir neleido priešininkių komandai užsivesti, bei pradėti žaisti savąjį žaidimą (9:6). Vis tik svečių komandos trenerio S. Matikonio raginamos "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinės 2000 - 2001" ekipos tinklininkės seto pabaigoje sugebėjo atrasti savąjį žaidimą, nustojo daryti klaidas ir pasivijo savo varžoves (19:17). Tačiau vis dar kaip ant sparnų žaidusios "KTU" ekipos merginos nebepaleido šio seto pabaigos, spurtavo rezultatu 6:1 ir išplėšė pergalę trečiąjame sete, rezultatu - 25:18 (2:1).

Lyg po šalto dušo, ketvirtąjame sete, išėjusios žaisti mergaičių rinktinės tinklininkės, šiame sete pradėjo rodyti dėl ko jos yra turnyrinės lentelės pirmoje vietoje. Ypatingai prie to prisidėjo puolėja K. Motiejūnaitė, kuri visus pakeltus kamuolius vertė lengvais taškais. Viso seto metu "KTU" ekipa buvo priversta vytis varžoves. Seto pabaigoje, vedamos M. Lokytės, šeimininkės priartėjo prie svečių ekipos, bet vis tik tašką ketvirtąjame sete padėjo "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinės 2000 - 2001" ekipa, kuri išlygino ir setų rezultatą. Seto baigtis - 21:25 (2:2).

Išlyginus setų rezultatą - 2:2 užvirė įtempta kova. Nors penktojo seto pradžia buvo ganėtinai lengva "KTU" ekipai (6:3), kiek vėliau joms ir vėl koją kišti pradėjo padarytos klaidos (9:9). Tačiau užsivedusios šeimininkės aukojosi dėl kiekvieno taško, puikiai žaidė tiek puolime, tiek gynyboje, ko pasekoje išplėšė pergalę penktąjame sete ir šios dienos rungtynėse! Setas baigėsi rezultatu - 15:10 (3:2).

Po rungtynių kalbintas "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinės 2000 - 2001" treneris S. Matikonis, sakė: "Buvo įtemptos rungtynės, kaip ir tikėjomės. KTU labai gerai sužaidė gynyboje su užsidegimu ir su labai dideliu noru. Tuos visus taškus, kurie ilgai laikėsi ore laimėjo, taip pat ir ant tinklo daug kamuolių, ištraukė daug sunkių kamuolių. Būtent tai ir yra didžiausias skirtumas, kuris lėmė šiek tiek didesnį norą, didesnį užsidegimą. Tai pat patyrimas, KTU ekipos merginos padarė daug mažiau klaidų".

"KTU" ekipos trenerė A. Jakupkienė, sakė: "Aš niekada nemėgstu girtis iš anksto, ta prasme varžybų dar mūsų laukia, kad ir laimėjom, niekada negali sakyti oj kokios mes čia tokios ar anokios. Bus pirma vieta - tada galėsiu pasakyti taip. O dabar, vistiek prieš rinktinę, kad ir kokia ji bebūtų jaunimo ar kokia kita, visą laiką yra sunku laimėti, o jei laimi, tai visą laiką labai gera".

Puslapis peržiūrėtas: 6957

Komentarai