Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: LSMU vs Smūgis (3:1)

„LSMU“ pergalė prieš „Smūgį“

„LSMU“ pergalė prieš „Smūgį“

Kovo 16 d. 19:30 val. LSMU VA Sporto rūmų salėje susitiko B lygos komandos: „LSMU“ (namai) ir „Smūgis“ (svečiai). Po keturių setų pergalė buvo „LSMU“ rankose. Varžybų rezultatas – 3:1 (23:25, 25:14, 25:19, 25:15).
 

Stipriai pirmąjį setą pradėjusį „Smūgį“ „LSMU“ sugebėjo pasivyti (11:11) ir, spurtavę 6 taškais, aplenkti (17:11). Setui artėjant į pabaigą, svečiai vėl išlygino skirtumą (19:19), todėl „LSMU“ vėl turėjo pasistengti. Vis dėl to, pabaigoje pranašumą turėję šeimininkai nesugebėjo pasipriešinti 5 taškais spurtavusiam „Smūgiui“, kuris ir laimėjo setą. Rezultatas – 25:23 (0:1).
 

Antrąjį setą „LSMU“ neketino nusileisti svečiams. Jau pradžioje 7 taškų spurtu užsitikrinę svarų pranašumą (8:1), šeimininkai, atlikdami sėkmingus puolimus ir darydami mažai klaidų, nesuteikė „Smūgiui“ daug šansų išlyginti susidariusį skirtumą (16:6). Setas baigtas „LSMU“ naudai rezultatu 25:14 (1:1).
 

Trečiąjį setą „LSMU“ toliau užtikrintai pirmavo varžybose (10:3). Šio seto „Smūgis“ neketino taip lengvai atiduoti priešininkams (14:11), bet šeimininkai, įgavę pasitikėjimo po praėjusio seto, buvo nusiteikę ryžtingai (19:11). Tiesa, „LSMU“ komandai betrūkstant 1 taško (24:16), „Smūgis“ vis neleido šeimininkams jo pelnyti, o treneris, E. Vyskupaitis buvo net priverstas imti pertraukėlę, po kurios vis dėl to lemiamas taškas buvo greitai pelnytas. Seto baigtis – 25:19 (2:1).
 

Ketvirtasis setas taip pat buvo sėkmingas šeimininkams, kurie „Smūgiui“ suteikė dar mažiau galimybių atakuoti (11:4, 15:9, 18:14). Nors taškų skirtumas tarp komandų jau nebuvo toks didelis, kaip praėjusiuose setuose, tačiau 5 taškais spurtavę „LSMU“ palaidojo paskutinius „Smūgio“ šansus revanšui ir netrukus baigė rungtynes. Seto rezultatas – 25:15 (3:1).
 

Po rungtynių „LSMU“ kapitonas, M. Brazauskas, dėkojo varžovams už rungtynes, kurių nekokią pradžią sugebėjo ištaisyti kartu su pavėlavusio pagrindinio puolėjo, D. Kaupo, pagalba: „Vėlavo mūsų pagrindinis puolėjas, tai pirmą setą truputėlį atsileidom, pradžia buvo nekokia, bet po to susiėmėm. Į galą patikėjom, kad setas mūsų jau laimėtas ir kažkaip sustojom, tai todėl ir pralaimėjom pirmą setą“. Tolimesnėje varžybų eigoje žaidėjai tos klaidos jau nekartojo, todėl, pasak kapitono, setai „įvyko taip, kaip pagal mane ir turėjo įvykti“.
 

„Smūgio“ treneris, M. Vaivada, svarstė, ar komanda šiandien iš viso buvo nusiteikusi rungtynėms: „Komanda buvo gal net nenusiteikus laimėti, gal turėjo per mažai noro laimėti“. Komandos žaidimui įtakos galėjo turėti ir prarastas žaidėjas, Paulius Rimkevičius, „kuris padėdavo tiek gynyboje, tiek puolime“. Na, o apie „LSMU“, su kuriais „Smūgis“ susitiko jau ne pirmą kartą ir praėjusias varžybas sužaidė tokiu pačiu rezultatu, M. Vaivada atsiliepė tik gerais žodžiais: „Komanda yra tikrai labai stipri, turi gerą trenerį, geras kėlėjas, žodžiu – komanda stipri“.

Puslapis peržiūrėtas: 7707

Komentarai