Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: KTU vs Kėdainių „Laumetris“ (3:2)

Įtemptoje kovoje ,,KTU“ pergalė prieš Kėdainių ,,Laumetrį“

Įtemptoje kovoje ,,KTU“ pergalė prieš Kėdainių ,,Laumetrį“

Lapkričio 20d. 20:45 val., Kauno technologijos universiteto statybos ir architektūros fakulteto sporto salėje įvyko A lygos rungtynės. Susitko aikštelės šeimininkai ,,KTU" ir svečiai iš Kėdainių ,,Laumetris". Po įtemptos penkių setų kovos pergalę iškovojo ,,KTU" ekipa - 3:2.

Pirmasis setas prasidėjo ,,KTU" ekipos pranašumu (10:6). Šeimininkai įgavę pranašumą, jo laikėsi viso seto metu (18:10). Šiame sete ,,KTU" vaikinams, sekėsi geriau, jų rengiamos atakos dažniau virsdavo taškais. Kėdainių ,,Laumetriui" pritrūko susižaidimo, jėgos atremiant varžovų atakas, todėl setas baigėsi ,,KTU" ekipos pergale - 25:17 (1:0).

Antrojo seto metu užvirė apylygė kova. Komandos atkakliai kovojo dėl kiekvieno kamuolio ir žaidė taškas į tašką. Iki pat seto pabaigos nebuvo aiškaus seto lyderio, todėl kova buvo itin įtempta. Ekipos rodė gražius komandinius žaidimus ir ataka po atakos ėjo seto pabaigos link. Tačiau, lemiamus taškus pelnė Kėdainių ,,Laumetris" - svečiai džaiugėsi išlyginę rezultatą - 23:25 (1:1).

Trečiajame sete ryžtingiau nusiteikę buvo ,,KTU" vaikinai (16:10). Abi ekipos darė nemažą skaičių klaidų, ypač ,,Laumetrio" ekipa, tačiau tai nesutrukdė ekipoms rengti rezultatyvias atakas. Iki pat seto pabaigos aikštelės šeimininkai laikė, seto pradžioje įgautą pranašumą, ir neleido varžovams to sutrukdyti. Setas baigėsi ,,KTU" pergale - 25:20 (2:1).

Ketvirtajame sete kova buvo ypač permaininga. Seto pradžioje kova buvo apylygė, tačiau netrukus ,,KTU" vaikinai ėmė rodyti kas yra aikštelės šeimininkai - jie spurtavo aštuonių taškų atkarpa. Įgavę pranašumą, šeimininkai šiek tiek atsipalaidavo, o tuo pasinaudoję kėdainiškiai ėmė rinkti taškus ir išlyginę rezultatą (22:22), sumaišė žaidimo kortas. Seto pabaigoje komandos išnaudojo visas pertraukėles ir grįždami į aikštelę bandė rodyti ką moka geriausiai. Tačiau keli nesėkmingi ,,KTU" padavimai ir pasisekusios ,,Laumetrio" atakos, atnešė pastariesiems seto pergalę - 26:28 (2:2).

Nuo pat penktojo seto pradžios iniciatyvos ėmėsi ,,KTU" ekipa. Vaikinai, nežadėjo lengvai pasiduoti ir palaikomi žiūrovų, rinko taškus (10:3). Setui įpusėjus, atsitiesė ir ,,Laumetrio" ekipa, tačiau jiems pritrūko laiko išsiveržti į priekį. Svečiai sumažino taškų skirtumą, bet pergalės iškovoti nepavyko - ja džiaugėsi ,,KTU" ekipa - 15:11 (3:2).

Po rungtynių kalbintas Kėdainių ,,Laumetrio" ekipos kapitonas Taurius Putna komentavo: ,,Labai geros varžybos, labai patiko, tikrai pajėgiai kovojom su varžovais. Pritrūko susižaidimo, galbūt, kai kurie žaidėjai nesužaidė taip, kaip galėjo sužaisti, o daugiau - pačių klaidos."

,,Šio vakaro varžybose žaidėme ne savo žaidimą, o priešininkų primestą, be to vėl darėm begalę savo klaidų. Aš ypatingai nepatenkintas pasais, mūsų kelėjui matyt juoda diena, taip pat labai trūko komandos kapitono K. Pleskūno. Gaila, kad vis barstom setų taškus, bet su tokiu nepastoviu žaidimu kitaip nebus. Tikiuosi, jog ateinančiose varžybose pavyks susistyguoti žaidimą ir sumažinti savų klaidų skaičių" - kalbėjo ,,KTU" žaidėjas Tomas Vyšniauskas.

Puslapis peržiūrėtas: 4297

Komentarai