Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Kelmės TK „Spartakas“ vs Vitameda (3:1)

Vyrų tinklinio lygos lyderių dvikovoje – Kelmės „TK Spartako“ pergalė

Vyrų tinklinio lygos lyderių dvikovoje – Kelmės „TK Spartako“ pergalė

Vasario 28-ąją Kauno technikos profesinio mokymo centre Vyrų tinklinio lygoje į dvikovą stojo dvi pirmenybėse lyderiaujančios komandos. Antroje turnyrinės lentelės vietoje žengiantis Kelmės „TK Spartakas“ savo aikštėje priėmė iki šiol be pralaimėjimų Vyrų tinklinio lygoje žygiavusią svečių „Vitamedos“ komandą. Pergalę po keturių setų kovos šventė, bei taip pirmąjį pralaimėjimą šiame Vyrų tinklinio lygos pirmenybėse „Vitamedai“ išrašė aikštelės šeimininkų Kelmės „TK Spartakas“.

Lygos lyderių dvikovą geriau pradėjo pirmenybėse pirmaujanti „Vitamedos“ komanda (4:8). Nors svečių ekipai pavyko dar labiau kilstelėti persvarą (6:12), sėkmingai rungtynių pradžioje veikęs Dano Butkaus ir Viliaus Aleksandravičiaus tandemas leido Kelmės komandai spurtuoti 6:0, bei taip greitai likviduoti svečių komandos persvarą (12:12). Po paprašytos svečių pertraukėlės, „Vitameda“ ir vėl veržėsi į priekį (15:18), bei seto pabaigoje dar labiau kilstelėjo savo pranašumą (17:22), galiausiai laimėdami pirmąją mačo dalį rezultatu (19:25).

Antrąją dvikovos dalį kur kas galingiau pradėjo jau aikštelės šeimininkai (9:3), tiesa į tokią stiprią varžovų pradžią „Vitameda“ turėjo savo atsakymą, laimėdami atkarpą 1:7, bei taip išlygindami rezultatą (10:10). Esminis ir lemiamas seto lūžis įvyko, esant lygiam rezultatui (14:14), „TK Spartakas“ spurtavo laimėdami atkarpą 7:1, o įgytą pranašumą (21:15), tik dar labiau padidinę seto pabaigoje užtikrintai laimėjo antrąją mačo dalį (25:17).

Trečiojo rungtynių seto startas šiose rungtynėse išsiskyrė tuo, jog nei viena komanda nesugebėjo atitrūkti nuo varžovų, o rezultatas dažnu atveju buvo lygus (3:3); (6:6); (9:9). Tiesa, seto eigoje „Vitamedai“ pavyko nežymiai išsiveržti į priekį, bei išsaugoti trapų pranašumą (10:12); (12:14); (14:16). Tačiau, tuomet „TK Spartakas“ pelnė 6 taškus be atsako, taip perimdamas iniciatyvą į savo rankas (20:16), nors po paprašytos svečių pertraukėlės „Vitameda“ dar bandė gelbėtis iš sunkios situacijos (22:20), varžovų šturmą atlaikęs Kelmės klubas laimėjo trečiąją mačo dalį (25:21).

Paskutinėje rungtynių dalyje aikštelės šeimininkai pratęsė savo gerą žaidimą, bei greitai susikrovė didelę persvarą (11:4). Vėliau „Vitamedai“ šiame sete daugiausiai savo atsilikimą sušvelninti buvo pavykę tik iki 5 taškų (14:9). Užtikrintai rungtynių pabaigoje veikęs Viliaus Aleksandravičiaus, bei Stepono Narvydo duetas, leido aikštelės šeimininkams jaustis komfortabiliai (23:15). Nors „Vitamedos“ tinklininkai dar bandė gelbėtis iš kritinės situacijos (24:20), paskutinius susitikimo taškus pelnęs „TK Spartakas“ iškovojo jau penktąją pergalę paeiliui, bei tuo pačiu užbaigė „Vitamedos“ dvylikos laimėjimų iš eilės seriją.

Pirmąjį pralaimėjimą Vyrų tinklinio lygoje „Vitamedai“ išrašęs Kelmės klubas per dvyliką susitikimų pergale džiaugėsi vienuoliką kartų, bei taip ne tik atsirevanšavo savo šiandieniniams varžovams už nesėkmę pirmajame rate, tačiau ir grąžino intrigą dėl reguliaraus sezono nugalėtojų vardo, kadangi pirmoje vietoje šiuo metu žengianti „Vitamedos“ ekipa per tryliką susitikimų yra laimėjusi dvyliką kartų.

Puslapis peržiūrėtas: 991

Komentarai