Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Marito vs Atlas (3:0)

„Marito“ pirmąjį vyrų tinklinio lygos etapą baigė įveikdami ir „Atlo“ komandą

„Marito“ pirmąjį vyrų tinklinio lygos etapą baigė įveikdami ir „Atlo“ komandą

Vasario 22d. 20:00val. Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre po savo paskutiniąsias rungtynes pirmajame vyrų tinklinio lygos pirmenybių etape sužaidė aikštelės šeimininkai „Marito“ ir svečių „Atlas“ ekipos. Be priekaištų pirmąjį etapą baigė „Marito“, iškovoję 11 pergalę iš tiek pat galimų, bei taip įveikdami visų vyrų tinklinio lygoje besivaržančių komandų pasipriešinimą. Savo ruožtu šeštąjį kartą per vienuoliką susitikimų suklupusi „Atlas“ komanda pirmąjį pirmenybių ratą baigė 8 vietoje.

Susitikime geriau startavo vienvaldžiai vyrų tinklinio lygos lyderiai „Marito“, jie greitai pateisino mačo favorito statusą ir atitrūko į priekį (8:4). Tiesa „Atlo“ komandai buvo pavykę, šiek tiek stabilizuoti situaciją ir sušvelninti atsilikimą (10:8), tačiau aikštės šeimininkai po sėkmingesnės serijos ir vėl pabėgo į priekį (16:10), bei paskutinę seto dalį laimėję 9:4, užtikrintai triumfavo pirmojoje susitikimo dalį (25:14).

Antroji rungtynių dalis buvo analogiška pirmajam rungtynių setui, „Marito“ ir vėl šovė į priekį (8:4) ir nors svečių komandai kiek ir pavyko pristabdyti įsibėgėjusius varžovus (13:10), lemiamas lūžis šiame sete įvyko rezultatui esant (15:12). Po puikios Arono Kuliešiaus padavimų serijos „Marito“ pelnė 9 taškus be atsako (24:12), bei dviženkliu pranašumu laimėjo ir antrąjį rungtynių setą (25:13).

Nors paskutinės mačo dalies pradžia buvo lygiausia iš visų (3:3); (6:6), vyrų tinklinio lygos lyderiai pelnė 6 taškus be atsako, taip perimdami seto kontrolę į savo rankas (12:6). Sėkmingo spurto dėka įgytą persvarą aikštelės šeimininkai išlaikė visos trečiosios rungtynių dalies eigoje (17:11); (20:14), bei užtikrintai finišavę (25:16) įsirašė jau eilinę pergalę į savo sąskaitą.

Vienuoliktą pergalę iš eilės pasiekusi „Marito“ po pirmojo etapo sau už nugaros paliko 2-3 vietoje likusiąs „Vitamedos“ ir „Spartako“ ekipas. „Marito“ dominavimą vyrų tinklinio lygoje įrodė ir įdomus faktas, jog dešimt kartų iš vienuolikos, „Marito“ tinklininkai rungtynes laimėjo rezultatu (3:0) ir tik kartą triumfavo rezultatu (3:1). Savo ruožtu „Atlas“ per vienuolika mačų savo pranašumą prieš varžovus įrodė penkis kartus, tiek pat kartų už varžovus pajėgesni buvo ir Jonavos „Justigna“ – Batėgala, bei „Tinklo inžinerija“.

Po rungtynių vienas iš nugalėtojų komandos žaidėjų sakė: Noriu pasveikinti komanda su tuo, jog sėkmingai ir pergalingai pabaigė pirmąjį šios lygos etapą, bei tuo pačiu padėkoti varžovams už šiandienos kovą.

Puslapis peržiūrėtas: 2922

Komentarai