Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Kauno „RIO“ vs Alytaus Ultra (0:3)

Alytaus Ultra pergalė pirmosiose čempionato varžybose

Alytaus Ultra pergalė pirmosiose čempionato varžybose

Startavo „Top Sport”  Lietuvos vyrų tinklinio lygos B pogrupis. Pirmasis mačas įvyko Kaune tarp Kaunas RIO ir Alytaus Ultra komandų. Pirmąją pergalę  rezultatu 3:0 pasiekė svečiai iš Alytaus. 

Pirmasis setas prasidėjo labai atkakliai. Nei viena komanda nesugebėjo susikurti didelės persvaros. Klaidos neleido nei vienai komandai išsiveržti 2 taškų pranašumu ir užbaigti seto. Vis dėl to lemiamus taškus užtikrinčiau sužaidė svečiai.  (28:30)

Toliau varžybos tęsėsi permainingai. Kauno RIO seto viduryje sugebėjo atsiplėšti 4 taškais. Vis dėl to, Alytaus ekipa pasirodė tvirtesnė psichologiškai. Vienas iš išryškėjusių Alytaus pranšumų buvo blokuoti mušimai, kurių šiame sete buvo 5, kai tuo tarpu RIO ekipa „neuždarė“ nei vienos atakos. Setą perlaužę svečiai galutinai perėmė iniciatyvą į savo rankas.

Trečiasis setas prasidėjo Alytaus Ultra komandos spurtu 5:0. RIO tinklininkai nesusitvarkė priėmime. Šiame sete A. Šerkšnas pasižymėjo 2 ace‘ais, o M. Lynikas užbaigė varžybas sėkmingais padavimais (iš viso per varžybas atlikti 6 ace‘ai).

Po varžybų Kauno RIO žaidžiantįsis treneris Alanas Silkinas pakomentavo ko pritrūko iki pergalės: 

„Šiek tiek daugiau praktikos aikštelėje, pusė komandos nauji  žmonės bei neturėjome galimybės sužaisti draugiškų varžybų. Tai gi trūko pačio pasižaidimo, bet manau toliau pirmame ir antrame rate turėtume susitvarkyti“

RIO sezono tikslai – imti aukštas vietas čempionate, tam ypač nusiteikę komandos senbuviai.

Alytaus komandos vadovas bei kėlėjas aikštelėje Mantas Dudavičius apie varžybas atsiliepė šitaip:

„Šiandienos pergalę nulėmė tai, kad Kauno RIO mum atidavė pirmą setą, nors patys galęjo jį užbaigti turbūt tris kartus. Antrą setą turbūt kažkiek susitvarkėme su gynyba ir užtvara, stabilizavosi perdavimai, kaip visada pirmas setas būna kaip apsiuostymas. Trečiame sete gelbėjo mūsų stiprūs padavimai, o jie neprisiėmė. Aišku, matosi, kad ir mūsų komandai dar trūksta susižaidimo, pirmos oficialios varžybos. Taip pat dėkojame varžovams už kovą“ 

Alytaus Ultra sezono tikslai – „tikrai patekt į top 4, bet kiekvienas giliai širdyje žinome, kad tikslas yra laimėt. Tikrai bandysime eit į priekį, žengt į finalą didįjį ar mažąjį“.

Puslapis peržiūrėtas: 2620

Komentarai