Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Tinklo inžinerija vs Marito (1:3)

„Tinklo inžinerija“ turėjo pripažinti vyrų tinklinio lygoje neklumpančių „Marito“ pranašumą

„Tinklo inžinerija“ turėjo pripažinti vyrų tinklinio lygoje neklumpančių „Marito“ pranašumą

Sausio 9d. 19:30val. Kauno technikos profesinio mokymo centre įvyko vyrų tinklinio lygos rungtynės tarp aikštelės šeimininkų „Tinklo inžinerijos“ ir vienų iš lygos lyderių „Marito“ dvikova. Pergalę po keturių setų kovos iškovojo ir vienvaldžiais turnyrinės lentelės lyderiais tapo svečių „Marito“ ekipa 1:3 (17:25, 15:25, 25:20, 17:25).

Vyrų tinklinio lygos lyderiai nuo pat susitikimo pradžios pateisino mačo favorito statusą ir greitai įgijo nemažą persvarą (3:8). Anksti įgytą pranašumą „Marito“ išlaikė ir setui įsibėgėjus (8:13); (13:18), bei sėkmingai pabaigę pirmąją susitikimo dalį užtikrintai laimėjo setą (17:25).

Antrosios rungtynių dalies startas buvo žymiai lygesnis, nei viena komanda negalėjo labiau atitrūkti į priekį, o rezultatų tablo dažnu atveju rodė lygų rezultatą (6:6); (8:8); (11:11). Esminis ir lemiamas seto lūžis įvyko kuomet rezultatas ir vėl buvo lygus (12:12), svečiai tuomet pelnė 6 taškus iš eilės, taip tvirtai perimdami iniciatyvą antrojoje mačo dalyje (12:18). Galingai finišavę „Marito“ tinklininkai iš viso laimėjo atkarpą 3:13, taip nepalikdami abejonių kas yra stipresnis antrojoje rungtynių dalyje (15:25).

Trečiajame sete nuo pat pradžių į priekį šovė aikštelės šeimininkai (6:2), nors „Marito“ priartėjo po slogaus starto (10:8), „Tinklo inžinerija“ išlaikė 2 taškų pranašumą setui persiritus į antrąją pusę (13:11); (15:13). Trečiojoje mačo dalyje mažai klydę aikštelės šeimininkai po dar vienos sėkmingos atkarpos įgijo ir rekordinę 7 taškų persvarą (22:15), nors „Marito“ dar bandė gelbėtis iš kritinės situacijos sušvelnindami atsilikimą (24:20), trečiajame sete pranašesni buvo „Tinklo inžinerija“ (25:20).

Paskutinėje susitikimo dalyje intrigos buvo mažai. Pirmenybių lyderiai puikiai pradėjo ketvirtąjį setą (1:8), o apsukų nemažino ir vėliau (3:13). Vieną po kito tašką rinkę „Marito“ įgijo ir net 14 taškų persvarą (5:19). Tiesa, nors aikštės šeimininkai ir sugebėjo perpus nukirpti savo atsilikimą (15:22), užtikrintai finišavę „Marito“ laimėjo ketvirtąjį setą (17:25), taip iškovodami jau eilinę pergalę vyrų tinklinio lygoje.

Šeštąjį kartą paeiliui laimėjusi „Marito“ komandą ne tik lieka viena iš dviejų vyrų tinklinio lygoje nepralaimėjusių komandų, bei po šios pergalės tapo ir vienvaldę vyrų tinklinio lygos pirmenybių lyderę. Savo ruožtu ketvirtą kartą per septynis susitikimus suklupusi „Tinklo inžinerija“ šiuo metu yra įsitaisiusi turnyrinės lentelės viduryje ir žengia šeštoje vietoje.

Po rungtynių „Marito“ komandos treneris Voldemaras Lauraitis pasidalino trumpu komentaru apie rungtynes: Nors pergalę ir pavyko iškovoti, tačiau šiandien mūsų žaidimas buvo chaotiškas.

Puslapis peržiūrėtas: 2930

Komentarai