Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Kelmės TK „Spartakas“ vs Marito (3:2)

KTML vyrų pirmenybėse čempionais tapo Kelmės TK „Spartakas“ komanda

KTML vyrų pirmenybėse čempionais tapo Kelmės TK „Spartakas“ komanda

Gegužės 9d. įvyko Kauno tinklinio mėgėjų lygos vyrų pirmenybių kova dėl pirmos vietos tarp Kelmės TK "Spartakas" ir Kauno "Marito" komandų. Po labai įtemptų penkių setų kovos nugalėtojų taurę į viršų kėlė ir pergalingu šampanu laistėsi svečiai iš Kelmės TK "Spartako" vyrukai įveikę varžovus rezultatu 3:2 (25:20, 15:25, 25:22, 17:25, 15:12)

Gausiai susirinkę į salę žiūrovai bei sirgaliai išvydo atkaklią lygių komandų kovą kur nugalėtojas išaiškėjo tik penktame sete. Triukšmingi Kelmės sirgaliai su dideliais būgnais ir garsiais trimitais visų rungtynių metu palaikydami savo kraštiečių komandą, kėlė milžinišką triukšmą, nuo kurio aplinkiniuose rajonuose gyventojai turbūt negalėjo ramiai užmigti.

Pačios rungtynės vyko gana banguotai, pirmame sete kelmiškiai neleido suabejoti savo pranašumu, antrame sete viskas persivertė aukštyn kojomis ir aikštelėje jau dominavo "Marito" vyrukai išlygindami setų rezultatą. 

Trečiasis setas jau pasižymėjo lygiu žaidimu tačiau vėl savo pranašumą įrodė TK "Spartakas".

Ketvirtasis setas vėl klostėsi pagal "Marito" scenarijų, kurie antrą kartą rungtynėse išlygino setų rezultatą.

Viskas sprendėsi lemiamame penktame sete, kuris buvo pats atkakliausias. Rezultatas svyravo į abi puses daug kartų, tačiau seto pabaigoje kelmiškiai perlaužė rungtynių eigą į savo pusę ir šventė pergalę 3:2 (25:20, 15:25, 25:22, 17:25, 15:12) 

Nugalėtojų gretose geriausiai sužaidė beje prieš savo buvusią komandą Steponas Narvydas (15 taškų, 10 eff) ir Donatas Parnarauskas (12 taškų 10 eff)

Pralaimėjusiems Aronas Kuliešius įkalė 21 tašką ir surinko 12 eff, Ramūnas Stašionis dadėjo 12 taškų ir 10 eff.

Nugalėtojų kapitonas ir MVP Vilius Aleksandravičius pasidalino mintimis apie rungtynes ir visą sezoną:

-"Kas lėmė pergalę finalinėse rungtynėse?"  - Pergalę lėmė susikaupimas ir 5 seto startinio šešeto pakeitimas, kuomet sukeitėm kelis žaidėjus. 
-"Ką galėtumėte išskirti iš savo komandos?" - Kovingumą, susikaupimą ir motyvaciją. Buvome išsikėlę sezono tikslus ir vienas iš jų buvo KTML čempionų titulas. Nors ir reguliarus sezonas buvo su kelioms nesėkmėms, bet finiše parodėme ką galime.
-"Ar tikėjotės tokios kovos?" - Tikėjomės. Žinojome, kad nebus lengva, "Marito" buvo labai stiprus priešininkas. Ačiū jiems už kovą, jie šaunuoliai!
-"Kaip apibendrintumėte visą 2022-2023 metų KTML sezoną?" - Visas sezonas buvo labai banguotas,neturėjom daug bendrų treniruočių,bet dalyvavome daug turnyrų ir čempionatų. Bet kolkas visi tikslai yra pasiekti ir tuom labai džiaugiamės.

Kauno "Marito" komandos trenerio ir vadovo Valdemaro Lauraičio komentaras:

Pirmiausia noriu pasveikinti Kelmės komandą. Varžybos meistriškumo atžvilgiu nebuvo labai aukšto lygio, bet emociškai gražios. Vyko įnirtinga kova visose partijose. Tokios kovos ir laukėme. Treniruočių procesas paskutinius du tris mėnesius pas mus buvo visai subyrėjęs. traumos ir negalėjimas dalyvauti treniruotėse paveikė komandą.Žaidėme iš inercijos, bet truko susižaidimo buvo daugiau techninio broko, nei rudenį ir aišku fizinio pasiruošimo. Komanda nejauna. Turime tik pora jaunesnių žaidėjų tai Lukas Oleškevičius ir Aronas Kuliešius. Ypač norėčiau pažymėti Aroną, kuris visą sezoną buvo komandos lyderis. Vertinant visą 2022-2023 metų KTML sezoną džiugu kad daug komandų, bet labai skyrėsi jų meistriškumas. 4 finalinės komandos skyrėsi meistriškumu iš kitų. Čempionatas labai užsitęsęs Manau jį reikėtų baigti kovo mėn , o ne gegužę. Taip norėčiau pasveikinti visų komandų tinklininkus. Sezoną tęsime ant smėlio. Visiems sėkmės.

 

 



 

Puslapis peržiūrėtas: 3349

Komentarai