Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Nutpa vs Marito (0:3)

„Nutpą“ įveikusi „Marito“ tiesiausiu keliu žengė į vyrų tinklinio lygos pusfinalį

„Nutpą“ įveikusi „Marito“ tiesiausiu keliu žengė į vyrų tinklinio lygos pusfinalį

Kovo 20d. 19:30val. Kauno technikos profesinio mokymo centre įvyko atsakomosios vyrų tinklinio lygos ketvirtfinalio rungtynės tarp aikštelės šeimininkų „Nutpos“ ir svečių Marito“ komandų. Pirmąjį ketvirtfinalio susitikimą laimėjusi „Marito“ savo pranašumą įrodė ir antrojoje tarpusavio dvikovoje, 0:3 (16:25, 15:25, 22:25) bei taip tiesiausiu keliu žengė į vyrų tinklinio lygos pusfinalį.

Ketvirtfinalio dvikovoje kiek geriau startavo reguliaraus vyrų tinklinio lygos sezono nugalėtojai „Marito“ (6:8). Esminis lūžis pirmoje mačo dalyje įvyko svečiams pirmaujant minimalia persvara (8:9) iš pradžių jie laimėjo atkarpą 3:7, taip padidindami savo persvarą iki penkių taškų (11:16). Nors „Nutpai“ kiek ir pavyko sušvelninti savo atsilikimą (13:16), tačiau tuomet „Marito“ pelnė 5 taškus be atsako (13:21), taip iš esmės nepalikdami intrigos pirmoje rungtynių dalyje, bei ją laimėdami rezultatu (16:25).

Iš esmės antrosios mačo dalies eiga labai priminė pirmąją susitikimo dalį. „Marito“ ir vėl kiek geriau startavo (5:8) ir nors „Nutpa“ sumažino savo deficitą iki minimumo (7:8), tačiau tuomet svečiai atliko esminį seto lūžį laimėdami atkarpą 2:9, taip tvirtai perimdami iniciatyvą į savo rankas (9:17). Likusi antrosios rungtynių dalis buvo jau tik formalumas, nors aikštelės šeimininkai šiek tiek sušvelnino savo deficitą (13:19), užtikrintai finišavę „Marito“ laimėjo ir antrąją rungtynių dalį (15:25).

Paskutinį susitikimo setą vieni vyrų tinklinio lygos favoritų pradėjo 5 taškais be atsako (0:5), bet „Nutpa“ greitai atsigavo po šalto dušo stabilizuodami situaciją (8:9). Ir nors „Marito“ vėl šovė į priekį (10:15), aikštelės šeimininkai dar kartą pademonstravo charakterį atsitiesdami, bei palaipsniui mažindami atsilikimą (13:17); (16:18), bei galiausiai atstatydami lygybę pačioje seto pabaigoje (20:20). Tačiau trečiosios rungtynių dalies pabaigoje tikslesni buvo „Marito“ jie laimėjo lemiama seto dalį 2:5, bei rezultatu (22:25) laimėjo ir paskutinį rungtynių setą.

Seriją 2:0 laimėjusi „Marito“ užsitikrino kelialapį į didžiosios taurės finalinį ketvertą. Įdomus faktas, jog „Marito“ vyrų tinklinio taurės pusfinalį pasiekė laimėjusi visas 13 iki šiol žaistų rungtynių (11 – reguliariajame sezone 2 – atkrintamųjų etape). Tuo tarpu kovą didžioje taurėje baigę „Nutpos“ tinklininkai savo pasirodymą pratęs varžydamiesi mažojoje taurėje.

Puslapis peržiūrėtas: 3364

Komentarai