Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: KTU – Mintonet vs Marito (3:1)

A lygos finale auksą pasiglemžė ,,KTU-Mintonet" komanda (video)

A lygos finale auksą pasiglemžė ,,KTU-Mintonet" komanda (video)

Balandžio 27d. 19:00 val. Lietuvos Sporto universiteto salėje susitiko komandos: ,,KTU-Mintonet" (šeimininkai) ir ,,Marito" (svečiai). Po keturis setus trukusios įtemptos finalinės kovos pirmąją vietą iškovojo ,,KTU-Mintonet" ekipa, o sidarbas liko ,,Marito" komandai (3:1).

Jau rungtynių pradžioje buvo aišku, kad šiandieną abiems komandoms reikės idėti nemažai pastangų. ,,Marito" ekipoje ypač pasižymėjo A.Zubavičius, kuris kėlė daug preciziškų kamuolių virš tinklo, o jo komandos draugas M.Mikalauskas pelnė daug rezultatyvių taškų, tačiau šie du žaidėjai nesugebėjo ištempti visos komandos į priekį, nes trūko ir komandos draugų pagalbos, kai tuo tarpu ..KTU - Mintonet" demonstravo itin gražų susižaidimą bei darė žymiai mažiau klaidų nei oponentai. Setas baigėsi rezultatu ,,KTU - Mintonet" naudai - 25:20 (1:0).

Antroji rungtynių dalis buvo ne ką mažiau intriguojanti. Abi komandos trečdalį seto žaidė taškas į tašką, bet netrukus iniciatyvą į savo rankas perėmė šeimininkų komanda ir išsiveržė į priekį net 5 taškų atkarpa, kurią išlaikyti buvo vis sunkiau ir sunkiau. ,,Marito" ekipa nenusileido ir pamažu lygino rezultatą, netgi išsiveržė į priekį 2 taškų skirtumu. Po 20-ojo kėlinio taško žaidimo aikštelėje prasidėjo arši kova. Tiek viena, tiek kita komanda įnirtingai kovojo dėl kiekvieno taško, o rungtynes stebintiems žiūrovams buvo smalsu kuo ir kada visa tai baigsis. Daugiausia taškų šiame sete pelnė ,,Marito" komandos žaidėjas S.Narvydas. Setas užsibaigė neįprastu rezultatu - 27:29 (1:1) ,,Marito" komandos naudai.

Trečiajame sete ,,KTU-Mintonet" susikaupė ir nuo pat pirmųjų kėlinio taškų įgijo pranašumą net neleisdami savo varžovams rezultato išlyginti. Tuo metu ,,Marito" darė viską, kas įmanoma: išnaudojo pertraukėlės, atliko keitimą, bet ir tai didelės naudos jų komandai neatnešė. ,,KTU-Mintonet" džiūgavo, jog sutrikdė priešininkų komandą ir nepaliovė laikytis savo taktikos. Tai atnešė dar vieną pergalingą setą jau užtikrintu rezultatu - 25:16 (2:1).

Ketvirtajame sete ,,Marito" bandė atsitiesti ir gana sėkmingai. Žaidėjai pagauti azarto dar vikriau sukosi žaidimo aikštelėje ir smūgiuodavo vis stipriau, (rezultatas seto eigoje - 8:12; 11:16) nes šansai laimėti šias varžybas vis menko. ,,KTU-Mintonet" taip pat nesnaudė ir bandė perprasti varžovą, o tada, kėlinio pabaigoje, kaip tikri "liūtai" užpuolė savo priešininką netikėtu, net 6 taškų spurtu ir užbaigė rungtynes pergalingai - 25:18 (3:1).

Po rungtynių ,,Marito" komandos treneris Voldemaras Lauraitis komentavo: ,,Žaidėjai po ilgo sezono buvo pervargę, galbūt, pritrūko motyvacijos, nebuvo užsidegimo. Kitas dalykas, KTU komanda mums yra labai nepalanki, mums geriau būtų žaisti su aukščiausios lygos komanda nei su jais, nes jie yra moraliai stipresni, vyresni ir dėl to, galbūt, palaužia mus."

,,KTU-Mintonet" komandos kapitonas Laimutis Kunigėnas džiūgavo, kad po dviejų metų pertraukos susigrąžino titulą, dar minėjo, jog kova buvo sunki ir varžovai gerai žaidė, tad buvo smagu su jais pakovoti.

Puslapis peržiūrėtas: 42172

Komentarai